На Черноморието, освен маслинови дръвчета за красота – има и истински добив на маслини. Добрите новини са от хотелски комплекс в квартал Сарафово, където благодарение на благоприятните метеорологични условия екипът успява да отгледа собствено производство.

Великден с традиционни ястия, яйца и …маслини. Това е менюто в един от хотелските комплекси в квартал Сарафово край Бургас. Първоначално идеята е закупените маслинови дръвчета, да бъдат засадени за красота, стил и усещане за свързаност с природата.

Устойчивите на метеорологичните условия дръвчета започват да дават плод и екипът в хотелския комплекс се заема с ново предизвикателство за нашите географски ширини.

Местни кулинарни традиции за приготвяне на маслини няма, но екипът намира стари гръцки, италиански и испански рецепти и се заема да подготви маслините за консумация. Приготвя се специална марината с няколко вида сол по стара рецепта.

Маслините отлежават поне половин година в постоянна марината и зехтин, което е важно за консистенцията на маслината. И е готова за консумация точно за Великден.

Вижте репортажа на Елена Танева във видеото.

Сподели: