В навечерието на Великденските празници, продължават проверките на агенцията по храните на качеството, начинът на съхранение, етикетирането, маркирането и срокът на годност на агнешкото месо в пазарната мрежа. От БАБХ съобщават, че до момента не са регистрирали нарушения и припомнят, че произведеното в България агнешко се маркира със син печат, а това, внесено от други държави- с червен. Когато размразено месо се предлага като като охладено, инспекторите ще контролират дали тази информация е коректно изписана на етикета.

Инспекторите ще контролират производството и търговията и на другите традиционно предлаганите за празниците храни – козунаци, яйца, както и боя за яйца.

При съмнения за нередности всеки потребител може да подаде сигнал на горещата телефонна линия на Агенцията по храните 0700 12 299 или през контактната форма на официалния сайт на Агенцията.

Сподели: